تست از طریق امواج فرا صوتی UT
بدینوسیله به اطلاع میرساند که مرکز کارگاههای آموزشی شرکت پترو پژوهش خاورمیانه دوره های تستهای غیر مخرب جوش ( NDT ) را مطابق با ASNT، در تمامی شهر ها و دانشگاهها و شرکت های درخواست کننده برگزار می نماید. کلیه دوره ها به صورت کاملا کاربردی و مطابق با نیازصنعت و طبق استانداردها برگزار می گردد. به کلیه شرکت کنندگان در دوره ها گواهی نامه حضور در دوره و در صورت قبولی در آزمونها گواهی اتمام دوره اعطاء می گردد. به شرکت کنندگان و قبول شدگان در آزمون دوره های تست جوش ( NDT ) گواهی حضور در دوره و گواهی سطحII بین المللی اعطاء خواهد گردید. همچنین مرکز کارگاههای آموزشی شرکت پترو پژوهش آمادگی دارد درصورت نیاز، کلیه دوره های مذکور را در محل شرکتها و سازمانها
(IN HOME) ودانشگاه ها نیز برگزار نماید.
اهداف دوره ها : هدف از برگزاری این دوره ها آشنایی وآموزش کاربردی فراگیران برای کسب مهارت در بازرسی و تست جوش به صورت غیر مخرب ( NDT ) با استفاده از تکنیک های ((UT,PT,MT,VT,RT موجود است.آموزش بر اساس استانداردهای انجمن تستهای غیر مخرب آمریکا ( ASNT ) انجام گرفته و درپایان گواهی حضور در دوره و گواهینامه بین المللی سطح دو به قبول شدگان در آزمونها اهداء خواهد گردید.
مخاطبین دوره ها: کارشناسان کنترل کیفیت، بازرسان و ناظران شرکتها و سازمانها، کارشناسان ودانشجویان متالورژِی،مکانیک و عمران ،برق و...، تکنسینهای آزمایشگاههای کنترل کیفیت، مدیران و سایرعلاقه مندان.....
جهت مطلع شدن از زمان برگزاری کلاس ها
بازرسی با التراسونیک (UT)
در این روش ( بازرسی فراصوتی ) از امواج فراصوتی برای آشکارسازی عیوب و تعیین محل آنها استفاده میشود. حوز? شنوایی انسان محدود به امواج صوتی با فرکانس 20 تا 20000 هرتز است و امواجی که دارای فرکانس بالاتر از این میزان باشند را امواج فراصوتی مینامند. فرکانسهایی که معمولاً در بازرسی فراصوتی مورد استفاده قرار میگیرند در محدوده MHz25 - 5/0 قرار دارند. امواج فراصوتی خصوصیاتی مانند نور مرئی دارند و میتوانند بازتابیده، متمرکز و شکسته شوند. این امواج هنگام عبور از سطح مشترک بین دو محیط بازتابیده میشوند. و این ویژگی اساس بازرسی فراصوتی است. به طوری که در صورت وجود هرگونه ناپیوستگی در قطعه، بخشی از امواج فراصوتی بازتابیده شده و با بررسی امواج بازتابیده شده میتوان به وجود و محل ناپیوستگیهای پی برد .امواج فراصوتی توسط مواد بلورین که دارای خاصیت پیزو الکتریکی هستند تولید میشوند. خاصیت پیزو الکتریک پدیدهای دو سویه است که در آن با فشردن بلوره پیزو الکتریک ولتاژ الکتریکی تولید میشود و یا بر عکس با اعمال ولتاژ الکتریکی، بلوره تغییر شکل یافته و فشرده میگردد. با توجه به خاصیت پیزو الکتریکی، هنگامی که ولتاژ متناوبی به بلور اعمال شود، بلور مرتعش میشود و این ارتعاشات توسط یک ماده واسط نظیر آب یا روغن به ماده منتقل میشود و به این ترتیب امواجی در درون ماده سیر میکنند. تولید این امواج زمانی حداکثر تاثیر را دارد که بلور با بسامد طبیعی خود ارتعاش کند و این مورد به وسیله ابعاد و ثابتهای کشسانی مواد به کار رفته تعیین میشود .در صورتی که موج فراصوتی بر بلوری بتابد سبب ارتعاش آن خواهد شد و جریان متناوبی از میان صفحات بلور تولید میکند. با استفاده از این حالت میتوان امواج فراصوتی را آشکار سازی نمود. از اینرو از این بلورها میتوان هم برای تولید و ارسال امواج فراصوتی و هم برای دریافت آنها استفاده نمود. رایج ترین موادی که برای این منظور مورد استفاده قرار میگیرند انواع سرامیکهای قطبی مانند تیتانات سدیم بیسموت، متانیوبات سرب، تیتانات سرب و گونههای مختلفی از خانواده زیرکونات تیتانات سرب میباشند .بازتاب امواج در فصل مشترک هوا- فلز عملاً 100 درصد است و برای انجام بازرسی باید فاصله هوایی بین فلز و پروب پر شود. استفاده از روغن باعث میشود در حدود 6 درصد از امواج تابیده شده از فصل مشترک عبور کند. از طرفی موج صوتی که از میان مادهای انتشار مییابد، همواره بخشی از انرژیش را به سبب پراکندگی در فصل مشترکهای میکروسکوپی و همچنین اثر اصطکاکهای درونی ماده از دست میدهد. این موضوع نشان میدهد که بازده عبور امواج فراصوتی بسیار پایین است .افزایش فرکانس موج با افزایش مقدار تضعیف صوت همراه است. با توجه به تضعیف موج فرکانسی که برای بازرسی انتخاب میشود مقداری بهینه دارد و به گونهای انتخاب میشود که در عمق نفوذ دلخواه بتوان به حساسیت مناسبی دست یافت. معمولاً برای بازرسی قطعات فلزی از فرکانسهایی با گستره MHz20 - 10 و برای مواد پلیمری MHz5 - 2 استفاده میشود .
حالتهای مختلفی از موج مانند موج طولی یا فشاری، موج عرضی یا برشی و موح سطحی یا ریلی وجود دارد. در یک محیط جامد، هر سه نوع موج طولی، عرضی و سطحی میتوانند انتشار یابند. لیکن در مایعات و گازها به علت عدم وجود صلبیت لازم، امواج عرضی و سطحی نمیتوانند وجود داشته باشند پروبهای مورد استفاده در این روش در دو نوع عمودی و زاویهای وجود دارند و هر نوع آنها شامل یک بلور است که با ارتعاش خود باعث تولید امواج فراصوتی میگردد. نیاز است تا پس از قطع ولتاژ، نوسان بلور میرا گردد. به همین جهت در پشت بلور از یک ماده میرا کننده استفاده میشود. پروب نوع عمودی برای فرستادن موج فشاری تحت زاویه 90 درجه نسبت به سطح استفاده میشود و تماس آن با سطح مورد نظر به صورت مستقیم و یا از طریق پوشش محافظ صورت میپذیرد. از پروبهای زاویهای برای فرستادن موجهای برشی یا ریلی استفاده میشود. این پروبها در قطعه محافظ قرار دارند .روش انجام بازرسی به دو دسته بازتابی و عبوری تقسیم میشود. در روش بازتابی، امواج فراصوتی از یک سطح و توسط یک پروب به درون قطعه تابیده شده و دریافت امواج بازتابیده شده نیز توسط همان پروب انجام میگیرد. امواج فراصوتی به صورت مجموعهای از پاسهای فوق العاده کوتاه مدت ارسال میشود و دریافت امواج در فاصله زمانی ارسال انجام میشود. با استفاده از زمان رسیدن امواج برگشتی از قطعه به پروب و تفسیر آنها میتوان فاصله عیوب از پروب و نوع آنها را تعیین نمود.
شرکت پتروزوهش خاورمیانه(سهامی خاص)
02177130687-8
021-77130687